Veiligheidsschoenen

Bij TMD Bedrijfskleding hebben we door de jaren heen een prachtig assortiment veiligheidsschoenen en werkschoenen opgebouwd. Dit assortiment is met zorg opgebouwd en ieder model veiligheidsschoenen voegt iets toe. Ieder model is op zijn manier uniek. Vanuit de gedachte dat we voor iedere voet een juiste veiligheidsschoen willen leveren hebben wij dit assortiment opgebouwd. Regelmatig worden er modellen toegevoegd en soms vallen er ook modellen af.

Veiligheidsschoenen normeringen

Hoewel er vaak gekozen wordt voor S3 veiligheidsschoenen, omdat dit de hoogtste veiligheidsnormering is, is dit niet in alle gevallen de beste keuze. De keuze voor juiste veiligheidsnormering hangt sterk af van uw arbeidsomstandigheden.

We zetten hieronder eerst de veiligheidsnormeringen voor veiligheidsschoenen kort op een rijtje:

SB: Veiligheidsneus plus schokdemping in de hak.
S1: SB + een gesloten hiel + antistatische eigenschappen
S1P: S1 + een veiligheidszool die penetratie van scherpe voorwerpen door de zool tegen gaat.
S2: S1 + vuil- en waterafstotend
S3: S2 + een veiligheidszool die penetratie van scherpe voorwerpen door de zool tegen gaat.
Wanneer u buiten werkt of in vochtige omstandigheden en er bestaat een kans dat er scherpe voorwerpen op het vloeroppervlak liggen is de S3 normering het beste. Deze veiligheidsschoenen beschermen uw tenen, de onderkant van uw voeten, zijn antistatisch en vuil- en waterafstotend.

Wanneer u enkel binnen werkt of onder droge omstandigheden kunt u ook volstaan met de S1P normering. Veiligheidsschoenen met deze normering hebben een veiligheidsneus en antiperforatie zool dus bieden eenzelfde bescherming als een S3 veiligheidsschoen. Het verschil zit echter in het feit dat S1P niet waterafstotend is. Het voordeel van S1P ten opzichte van de S3 is dat de schoenen veelal beter ademen. Voor droge werkzaamheden is dat ideaal.

S2 veiligheidsschoenen hebben een veiligheidsneus en zijn vuil- en waterafstotend. Ze hebben geen antiperforatie zool. Deze schoenen worden veel ingezet wanneer er geen risico is dat er scherpe voorwerpen op de grond liggen. Een voorbeeld van een branche waar veel S2 werkschoenen worden gedragen is de foodindustie. Het voordeel van S2 is dat ze veelal soepeler lopen dan S1P of S3 schoenen vanwege het ontbreken van een veiligheidszool.

S1 veiligheidsschoenen hebben, net als de S2 schoenen, alleen een veiiligheidsneus maar zijn niet vuil- en waterafstotend. Het voordeel is dat deze schoenen weer extra ademend zijn. S1 wordt veel ingezet in magazijnen en clean rooms, waar er geen risico is op scherpe voorwerpen op de vloer.

Wat is de juiste veiligheidsnormering voor u? Dat blijkt soms een lastige vraag en daarom kiezen veel veiligheidsmanagers standaard voor S3. Wij zijn van mening dat er meer rendement uit uw personeel is te halen, als ze de juiste veiligheidsnormering hebben.